facebook
Simpl

SIMPL

Vzdrževanje in optimizacija spletne strani

Dekoracija za portfolio

Naloga, predstavljena iz strani naročnika:

Vzdrževanje in optimizacija spletne strani

Podjetje SIMPL, ki se ukvarja s spletno prodajo lesenih igral, se je soočilo s kompleksnimi izzivi pri vzdrževanju in optimizaciji spletne strani, ki je temeljila na priljubljenem okolju Magento2. Zaradi hitrega digitalnega razvoja in konkurence na trgu se je podjetje zavedalo nujnosti izboljšanja delovanja njihove spletne platforme.

Eden od ključnih izzivov, ki so ga doživljali, je bil hitro naraščajoč obseg podatkov in naraščajoče število uporabnikov, kar je zahtevalo visoko stopnjo prilagodljivosti in zmogljivosti spletne strani. Vendar pa so se soočali z izzivom najti pravo tehnično ekipo, ki bi se dovolj specializirano ukvarjala s optimizacijo spletne strani in upravljanjem obsežnih podatkov. Na Slovenskem trgu žal ni veliko digitalnih agencij, ki se bi specializirali z Magento 2 okoljem, kar je podjetje SIMPL pripeljalo do nas.

Začeli smo s temeljito analizo obstoječe spletne strani. Ugotovili smo, da so se težave neomejenega hitrega naraščanja podatkov odražale v podaljšanih časih nalaganja strani in občasni nedoslednosti pri delovanju funkcij, kar je imelo neposreden vpliv na uporabniško izkušnjo, kot organiziranost podjetja.

Z namenom rešitve teh težav smo izvedli celostno optimizacijo spletne strani. Na področju kode smo izvedli poglobljeno analizo, odpravili morebitne redundance in izboljšali učinkovitost izvorne kode. Dodatno smo implementirali tudi napredne tehnike predpomnjevanja, ki so zmanjšale obremenitev strežnika in pospešile nalaganje vsebin. Prav tako so bili potrebni popravki na njihovi podatkovni bazi, kjer se zaloga izdelkov ni odštevala pravilno. Implementirali smo avtomatizacijo podatkovne baze z zalogo, tako da se ta avtomatsko sinhronizira z bazo v eračunih, da ne bi prišlo ponovno do kakšnih napak.

Vzporedno s optimizacijo spletne strani smo se osredotočili na optimizacijo podatkovne baze, saj je bila ta ključen dejavnik v celotnem ekosistemu. Z izvajanjem indeksov in ustrezno normalizacijo podatkov smo zmanjšali čas poizvedb, kar je pripomoglo k izboljšanju odzivnosti spletne strani. Dodatno smo integrirali mehanizme samodejnega čiščenja podatkov, kar je zagotovilo konstantno učinkovitost sistema.

Pomemben korak v optimizaciji spletne strani je bila tudi implementacija naprednega sistema sledenja uporabnikov. S tem orodjem smo pridobili dragocene informacije o obnašanju uporabnikov na spletni strani, kar je omogočilo prilagajanje vsebin in funkcij glede na specifične potrebe obiskovalcev. Spletna stran predhodno ob vsemu ni imela cache možnosti, kar pomeni, da se je vsa vsebina nalgala vedno od začetka kar je samo dodatno obremenjevalo strežnik in povzročilo upočasnjevanje spletne strani.

Glede na naravo dejavnosti podjetja SIMPL smo dodatno razvili sistem, ki omogoča učinkovito upravljanje in spremljanje inventarja izdelkov na njihovi spletni platformi. S tem smo zagotovili nemoteno izvajanje e-trgovinskih funkcij, izboljšali procese naročanja ter povečali zadovoljstvo strank.

Pri optimizaciji spletne strani smo uporabili tudi napredne tehnike analitike in A/B testiranja. S tem smo pridobili dragocene vpoglede v učinkovitost sprememb na spletni strani, kar nam je omogočilo nenehno izboljševanje in prilagajanje strategije optimizacije glede na realne rezultate.

Dodatno smo implementirali varnostne ukrepe, vključno z varnostnimi kopijami podatkov, zaščito pred zlorabami in sistemom za prepoznavanje morebitnih varnostnih ranljivosti. To je zagotovilo, da je bila optimizacija spletne strani izvedena ne le z vidika zmogljivosti, temveč tudi z vidika varnosti.

Rezultat vseh teh optimizacij spletne strani in podatkovne baze je bil opazen takoj. Nalaganje strani je postalo hitrejše, funkcionalnosti bolj zanesljive, in celotna uporabniška izkušnja je dosegla novo raven kakovosti. Spletna stran po končani optimizaciji ne povzroča več strežniških napak in deluje tekoče.

Skupaj s podjetjem SIMPL smo dosegli in presegli zastavljene cilje. Uspešno smo izvedli celovito optimizacijo spletne strani in podatkovne baze, kar je privedlo do izboljšanja delovanja njihove digitalne platforme. Naše strokovno znanje in prilagodljivost pri reševanju izzivov so podjetju SIMPL omogočili, da ostane korak pred konkurenco v digitalnem prostoru.

S tem uspešnim projektom smo vzpostavili dolgoročno partnerstvo z podjetjem SIMPL, saj nenehno sledimo trendom in inovacijam v svetu spletne in podatkovne optimizacije ter smo pripravljeni zagotavljati podporo pri njihovih prihodnjih digitalnih podvigih.

Simpl spletna stran
reference dekoracija 2
reference dekoracija 1
reference dekoracija